luister-naar-het-fluisteren-van-je-lijf

Bekijk een video over Holos Massagetherapie:

De Massage Podcast - Erik Zoomers

Erik_Zoomers_podcast_massage
Podcasts van mijn collega Erik Zoomers op Spotify.

Clienten aan het woord


De massages bij Fleur hebben me veel gebracht

De aanleiding om een massage bij Fleur te boeken, was een drukke en intense periode waardoor ik ziek thuis kwam te zitten. Op zoek naar meer ontspanning in mijn lijf en naar een moment voor mezelf boekte ik een massage bij Fleur. Dit resulteerde in een liefdevol traject van onderzoeken, acceptatie, heling en thuiskomen in mezelf. Een massage bij Fleur is zoveel meer dan alleen “technisch” een massage; een massage bij Fleur gaat over heling. Fleur nodigt je uit, op vele manieren, waardoor alles er mag zijn en het is voelbaar dat er vanuit haar geen oordeel is, waar je ook mee komt. Dat geeft een gevoel van veiligheid waardoor alles wat zich wil aandienen, zich ook daadwerkelijk aandient en allles dat wil zijn ook daadwerkelijk is. De massages bij Fleur hebben me veel gebracht; elke keer opnieuw was het een reis naar binnen en tegelijkertijd ook naar buiten omdat Fleur liefdevol aanwezig en present is zonder boven je of onder je te gaan staan. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen en zonder haar had ik niet gestaan waar ik nu sta. Een vakvrouw met het hart op de juiste plaats.


Raya

--------------------------------------

Er is wijsheid, tevredenheid en stevigheid ontstaan

Fleur, mijn reis met jou was ook bijzonder voor me. Ik ervaar je als een authentiek persoon die veel liefde en wijsheid te geven heeft.
Ik heb een schaal , gemaakt door een goede vriendin, en daarop heeft ze de tekst in de rand geschreven: “Achter elke cirkel die zich sluit, ligt de oneindigheid der dingen”
Gedurende zo’n 3 jaar heb je me laten ontdekken hoe belangrijk de balans is tussen het hoofd en het hart voor de gezondheid.
Je creëert rust voor en na de behandelingen en via massage wordt verkent wat er aandacht nodig heeft, op een doeltreffende, zachte, helende manier. Voor mij is de cirkel van het mezelf compleet maken rond gekomen in de afgelopen 3 jaar door onze gesprekken, de behandelingen en de daaruit getrokken lessen.
Er is wijsheid, tevredenheid en stevigheid ontstaan, en oneindig zal ik profijt hebben van de balans in mezelf die dit heeft opgeleverd.

Heel veel dank,
Annemiek

--------------------------------------

 

Haar massages voelen voor mij als een warm bad

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zit het mentaal niet goed, dan volgen er lichamelijke klachten en vice versa. Het heeft even geduurd voordat ik die link gelegd had en ik er open voor kon staan om lichaam en geest als één geheel te zien. Mijn regelmatige massages van Fleur zijn hierbij ondersteunend en helend. Ik zie haar massages als mijn maandelijkse  APK.
Fleur bekijkt mij als een 'totaalpakket' en onderzoekt samen met mij welke massage op dat moment voor mij het best passend is.
Ik heb van haar geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, emoties toe te laten en in het hier en nu te zijn. Ze is open, betrokken, rustig, en haar massages voelen voor mij als een warm bad. Na afloop ben ik weer helemaal in balans!

Nanda


--------------------------------------

 

Fleur is deskundig in ambachtelijke zin

"De aanleiding was een periode met veel stress, rugklachten en onduidelijke pijntjes. Massage leek een goede oplossing. In het eerste contact met Fleur ervoer ik meteen een fijne open sfeer waarin je kunt zeggen, denken en voelen wat je wilt. Fleur maakte duidelijk dat iedere behandeling bij jezelf begint en dat je zelf kunt aangeven waar je op dat moment behoefte aan hebt of naar op zoek bent. Hierdoor had ik bij haar niet het gevoel in een programma gezet te worden, maar waren we samen op onderzoek en op weg naar resultaten.
Fleur vertelde dat het lichaam en de geest zichzelf kunnen genezen. Dit bredere perspectief om naar ziekte en problemen te kijken heeft erg verruimend gewerkt. Ook na de behandeling kun je verder met deze principes. Niet onbelangrijk is dat er door dit uitgangspunt geen afhankelijkheidsrelatie tussen cliënt en therapeut ontstaat. De cliënt blijft autonoom en de drempel om zo nodig opnieuw hulp te vragen laag.
Fleur is deskundig in ambachtelijke zin. Ze weet duidelijk wat ze doet en investeert veel in haar eigen opleidingen en training. Dat maakt dat ze kan behandelen vanuit een breed handelingskader. Haar hulp gaat echter verder dan het toepassen van methoden en technieken. Hartverwarmend is haar enthousiasme, vrolijkheid en liefdevolle aandacht voor degene die hulp aan haar vraagt. Deze combinatie van persoonlijke aandacht, deskundigheid en in vrijheid alles laten bestaan, maakt Fleur in mijn ogen tot een topper!"

Hans van der Kooij--------------------------------------

 

 

Holistische werkwijze met aandacht

“Ik heb destijds gekozen op je persoonlijk verhaal op je site en de locatie, daarnaast trok het holistische me aan. Je aandachtige wijze van je werk doen, focus, waarbij je ruimte biedt voor wat is/zich aandient maakt jou uniek. Je vermogen om te zijn, in het hier en nu en daardoor naar voren te halen wat op dat moment (bij de klant - lees mij) wat aandacht behoeft.”


Hartelijke groet, Ineke

 

--------------------------------------

 

Ik word zachter, opener en dat voelt ook weer beter.

“Ik heb destijds voor jou gekozen omdat ik zocht naar holistische massage bij mij of mijn werk in de buurt. Jouw “boeddhistische” tekst op je pagina sprak mij aan. Waarom ik bij jou blijf terugkomen:
Jij doet je werk (gesprek en massage) met aandacht, interesse en liefde.
Dat voel ik en dat brengt mij al rust en in een betere stemming.
Ik voel me dan al minder “scherp en hoekig” worden: ik word zachter, opener en dat voelt ook weer beter. Kortom: je deskundigheid, maar vooral ook je persoon(lijkheid) maken dat ik voor Vathorst Massage kies!”


Bop Epema

 

--------------------------------------

 

 

Er wordt gelachen en gehuild en er wordt nooit veroordeeld


“Ik kom naar jouw praktijk omdat je heel begaan en geïnteresseerd bent en ik me zodra ik binnen kom rustig en welkom voel. Ook mag ik alles denken en voelen en je benadrukt dat niks slecht of fout is. Je manier van praten en aanraken is geruststellend en helend. En er wordt gelachen en gehuild en er wordt nooit veroordeeld. Ik voel me altijd beter in m'n vel en in balans als ik weg ga.”


Mirjam van de H.

 

--------------------------------------

 

Na afloop van de behandeling voelde ik me blij, aanwezig, sterk en alert


"Wat 'holistische massage' inhoudt begrijp ik pas goed sinds ik mijzelf door Fleur liet behandelen. Al bij de eerste aanraking gebeurde er iets met mij. Ik voelde direct veiligheid, en de bereidheid om met mijn aandacht helemaal hier en nu in mijn lichaam te komen. Fleur zei, door haar aanraking én in woorden, volledig JA tegen Madelein, en daardoor kon ik dat ook. Vervolgens ging ik 'op reis'. Fleur wist duidelijk precies wat ze deed in haar manier van aanraken en masseren. Gedurende het uur werd ik me bewust van een hele reeks emoties en gedachten, en hun onderliggende thema's. Aan het einde van de behandeling had ik werkelijk een magische ervaring: ik werd me vrij plotseling zeer krachtig bewust van het feit dat ik een Lichtlichaam heb, of ben, dwars door het fysieke lichaam heen. Na afloop van de behandeling voelde ik me blij, aanwezig, sterk en alert. Ik kan met recht zeggen dat deze ene behandeling bij Fleur ervoor gezorgd heeft dat ik beter weet wie ik (ECHT) ben!"

Madelein

 

--------------------------------------

 

Er heerst een sfeer van vertrouwen en rust, dat is belangrijk


“Ik heb voor jou gekozen omdat ik eens een nieuwe manier van massage wilde proberen. Verandering geeft nieuwe inzichten. Daar ik nog steeds elke maand weer een afspraak plan, geeft aan dat de massages mij goed bevallen. Ik stel je interesse op prijs en wat ik belangrijk vind is dat je altijd eerst op zoek gaat naar waar 'problemen' zich bevinden. Je gaat niet lukraak aan de slag maar met een doel. Er heerst een sfeer van vertrouwen en rust, dat is belangrijk.”


Patrick Schouten

 

--------------------------------------

 

Je kijkt naar het gehele lichaam


“Door je benadering van de massage. Alles (emoties/gevoelens/energieën) mag er zijn en de ruimte krijgen, het hoeft niet verklaard te worden.
Je kijkt naar het gehele lichaam. Je laat de klant praten vooraf.  Door met fleur vooraf in gesprek te gaan kan er dan nog worden besloten welke massage op dat moment het beste voor je voelt. Het kan dus zijn dat je van te voren een massage techniek in gedachte had, maar dat een andere methode op dat moment beter bij je past.”


Corina

 

--------------------------------------

 

Je kent heel veel massage-variaties en je kunt aanpassen op hoe ik mij op dat moment voel


- Ik waardeer dat je de tijd neemt om naar mij te luisteren voor en na de massage
- Ik kom binnen een en al chaotisch en je hebt een manier om mij meteen rustig te maken
- Dat je begeleidt ook een beetje mind (denk aan je adem, neem de tijd voor jezelf) tijdens de massage
- Dat je heel veel variaties massage kent en dat kan aanpassen op hoe ik mij op dat moment voel
- Dat ik me na een massage met je altijd vredig voel"


Hartelijke groet,
Jenna
Vrijwillge Vrijdag

 

--------------------------------------

Het was voor mij een bijzondere ervaring waarmee ik weer verder kan

 

Via de site van Fleur kon ik kans maken op een holistische massage. Ik was hier echt aan toe en heb mij hiervoor opgegeven. En ja hoor, ik was de gelukkige.
De holistische massage bracht veel bij mij teweeg. Gelukkig had Fleur mij hier vooraf op voorbereid. Het was voor mij dan ook een bijzondere ervaring waarmee ik weer verder kan.
Fleur heb ik ervaren als een rustig, geïnteresseerd en respectvol persoon. Bij haar drink je eerst een kopje thee en word je op je gemak gesteld en daarna gaat ze met je aan de slag. Ook na de massage krijg je de tijd om na te praten en rustig bij te komen. Mocht ik in de toekomst opnieuw een holistische massage willen dan weet ik haar te vinden.


Bedankt Fleur, Maryam