Ervaringen

Clienten aan het woord

"De aanleiding was een periode met veel stress, rugklachten en onduidelijke pijntjes. Massage leek een goede oplossing. In het eerste contact met Fleur ervoer ik meteen een fijne open sfeer waarin je kunt zeggen, denken en voelen wat je wilt. Fleur maakte duidelijk dat iedere behandeling bij jezelf begint en dat je zelf kunt aangeven waar je op dat moment behoefte aan hebt of naar op zoek bent. Hierdoor had ik bij haar niet het gevoel in een programma gezet te worden, maar waren we samen op onderzoek en op weg naar resultaten.
Fleur vertelde dat het lichaam en de geest zichzelf kunnen genezen. Dit bredere perspectief om naar ziekte en problemen te kijken heeft erg verruimend gewerkt. Ook na de behandeling kun je verder met deze principes. Niet onbelangrijk is dat er door dit uitgangspunt geen afhankelijkheidsrelatie tussen cliënt en therapeut ontstaat. De cliënt blijft autonoom en de drempel om zo nodig opnieuw hulp te vragen laag.
Fleur is deskundig in ambachtelijke zin. Ze weet duidelijk wat ze doet en investeert veel in haar eigen opleidingen en training. Dat maakt dat ze kan behandelen vanuit een breed handelingskader. Haar hulp gaat echter verder dan het toepassen van methoden en technieken. Hartverwarmend is haar enthousiasme, vrolijkheid en liefdevolle aandacht voor degene die hulp aan haar vraagt. Deze combinatie van persoonlijke aandacht, deskundigheid en in vrijheid alles laten bestaan, maakt Fleur in mijn ogen tot een topper!"
Hans van der Kooij

“Ik heb destijds gekozen op je persoonlijk verhaal op je site en de locatie, daarnaast trok het holistische me aan. Je aandachtige wijze van je werk doen, focus, waarbij je ruimte biedt voor wat is/zich aandient maakt jou uniek. Je vermogen om te zijn, in het hier en nu en daardoor naar voren te halen wat op dat moment (bij de klant - lees mij) wat aandacht behoeft.”
Hartelijke groet, Ineke

“Ik heb destijds voor jou gekozen omdat ik zocht naar holistische massage bij mij of mijn werk in de buurt. Jouw “boeddhistische” tekst op je pagina sprak mij aan. Waarom ik bij jou blijf terugkomen:
Jij doet je werk (gesprek en massage) met aandacht, interesse en liefde.
Dat voel ik en dat brengt mij al rust en in een betere stemming.
Ik voel me dan al minder “scherp en hoekig” worden: ik word zachter, opener en dat voelt ook weer beter. Kortom: je deskundigheid, maar vooral ook je persoon(lijkheid) maken dat ik voor Vathorst Massage kies!”
Groeten Bop Epema

“Ik kom naar jouw praktijk omdat je heel begaan en geïnteresseerd bent en ik me zodra ik binnen kom rustig en welkom voel. Ook mag ik alles denken en voelen en je benadrukt dat niks slecht of fout is. Je manier van praten en aanraken is geruststellend en helend. En er word gelachen en gehuild en er wordt nooit veroordeeld. Ik voel me altijd beter in m'n vel en in balans als ik weg ga.”
Groetjes Mirjam van de H.

"Wat 'holistische massage' inhoudt begrijp ik pas goed sinds ik mijzelf door Fleur liet behandelen. Al bij de eerste aanraking gebeurde er iets met mij. Ik voelde direct veiligheid, en de bereidheid om met mijn aandacht helemaal hier en nu in mijn lichaam te komen. Fleur zei, door haar aanraking én in woorden, volledig JA tegen Madelein, en daardoor kon ik dat ook. Vervolgens ging ik 'op reis'. Fleur wist duidelijk precies wat ze deed in haar manier van aanraken en masseren. Gedurende het uur werd ik me bewust van een hele reeks emoties en gedachten, en hun onderliggende thema's. Aan het einde van de behandeling had ik werkelijk een magische ervaring: ik werd me vrij plotseling zeer krachtig bewust van het feit dat ik een Lichtlichaam heb, of ben, dwars door het fysieke lichaam heen. Na afloop van de behandeling voelde ik me blij, aanwezig, sterk en alert. Ik kan met recht zeggen dat deze ene behandeling bij Fleur ervoor gezorgd heeft dat ik beter weet wie ik (ECHT) ben!"
Liefs Madelein

“Ik heb voor jou gekozen omdat ik eens een nieuwe manier van massage wilde proberen. Verandering geeft nieuwe inzichten. Daar ik nog steeds elke maand weer een afspraak plan, geeft aan dat de massages mij goed bevallen. Ik stel je interesse op prijs en wat ik belangrijk vind is dat je altijd eerst op zoek gaat naar waar 'problemen' zich bevinden. Je gaat niet luk raak aan de slag maar met een doel. Er heerst een sfeer van vertrouwen en rust, dat is belangrijk.”
Mooie groet, Patrick Schouten

“Door je benadering van de massage. Alles (emoties/gevoelens/energieën) mag er zijn en de ruimte krijgen, het hoeft niet verklaard te worden.
Je kijkt naar het gehele lichaam. Je laat de klant praten vooraf.  Door met fleur vooraf in gesprek te gaan kan er dan nog worden besloten welke massage op dat moment het beste voor je voelt. Het kan dus zijn dat je van te voren een massage techniek in gedachte had, maar dat een andere methode op dat moment beter bij je past.”
Corina

"Hi Fleur,
- Ik waardeer dat je de tijd neemt om naar mij te luisteren voor en na de massage
- Ik kom binnen een en al chaotisch en je hebt een manier om mij meteen rustig te maken
- Dat je begeleidt ook een beetje mind (denk aan je adem, neem de tijd voor jezelf) tijdens de massage
- Dat je heel veel variaties massage kent en dat kan aanpassen op hoe ik mij op dat moment voel
- Dat ik me na een massage met je altijd vredig voel"
Hartelijke groet,
Jenna
Vrijwillge Vrijdag

Via de site van Fleur kon ik kans maken op een holistische massage. Ik was hier echt aan toe en heb mij hiervoor opgegeven. En ja hoor, ik was de gelukkige.
De holistische massage bracht veel bij mij teweeg. Gelukkig had Fleur mij hier vooraf op voorbereid. Het was voor mij dan ook een bijzondere ervaring waarmee ik weer verder kan.
Fleur heb ik ervaren als een rustig, geïnteresseerd en respectvol persoon. Bij haar drink je eerst een kopje thee en wordt je op je gemak gesteld en daarna gaat ze met je aan de slag ? Ook na de massage krijg je de tijd om na te praten en rustig bij te komen. Mocht ik in de toekomst opnieuw een holistische massage willen dan weet ik haar te vinden.
Bedankt Fleur, Maryam