Ik geef Holos massagetherapie

Bekijk een video over Holos massagetherapie

Holos is een Grieks woord en betekent: heel. Toegepast op onszelf, verwijst het naar heel-zijn op lichamelijk, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel gebied. Deze vijf gebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en maken jou uniek, tot wie jij bent. Holos massage richt zich voornamelijk op het lichamelijke gebied. De massage zet je lichaam in beweging tot op cel niveau. Daarmee worden ook de vier andere gebieden in beweging gebracht. Zie het als een steentje dat in het water gegooid wordt of als een snaar van een instrument dat aangeraakt wordt.  

Je lichaam telt maar liefst 60.000 miljard samenwerkende cellen en beschikt over een geheugen waarin al je levenservaringen worden vastgelegd. Daarom kunnen tijdens een massage gebeurtenissen uit het verleden aangeraakt worden. Dit maakt het lichaam bijzonder geschikt om toegang te krijgen tot jezelf. Je lichaam drukt uit wie je bent, hoe je je voelt, hoe je denkt, hoe je inter acteert met je omgeving en hoe je in het leven staat. De intentie van een holos massage is je te ondersteunen in je bewustwording van hetgeen op dit moment belangrijk voor je is en wat gehoord en gevoeld wil worden.  

 
Wat doet een massage op fysiek niveau?
  • Het heeft een positief effect op je energiehuishouding
  • Het stimuleert je bloedcirculatie en je lymfestroom
  • Het verbetert je stofwisseling
  • Het versterkt de werking van je immuunsysteem en verhoogt je weerstand.
  • Het beïnvloedt je spier- en weefselspanning
  • Het kan pijn verminderend werken
  • Het heeft een positieve invloed op je lichaamstemperatuur en vochthuishouding
  • Het bevordert de werking van je inwendige organen en regelsystemen    

Klassieke Massage
Deze massage kenmerkt zich vooral door knedende en strijkende bewegingen in de richting van je hart. De nadruk bij klassieke massage ligt op je spieren.

Voetreflexzone Massage
Deze massage richt zich op je voeten en onderbenen. Het is indirect een hele lichaamsmassage, doordat alle reflexzones die zich op je voeten bevinden, worden aangeraakt. Deze reflexzones staan vervolgens in verbinding met je hele lichaam (je organen, spieren, weefsels, bloed− en lymfestroom).

Energetische Massage

Door middel van knedende en strijkende bewegingen van je hart af, is deze massage voornamelijk gericht op de energiestromen in je lichaam. Het zet je energiehuishouding in beweging.


Bindweefsel massage
Een massage waarbij niet alleen de huid aangeraakt wordt, maar indirect ook je organen, spieren en skelet, die via zenuwen met je huid in verbinding staan. De techniek die het meeste gebruikt wordt, is het rollen van de huid. Het is een massage waarbij je uitgenodigd wordt, te gaan voelen wat er onderhuids bij je speelt en verborgen kan liggen.

Holistic Pulsing
Bij deze massage houd je je kleren aan. Je lichaam wordt in zijn eigen unieke ritme gebracht door continue zachte en vloeiende bewegingen. Dit brengt een diepe ontspanning teweeg. Door de pulsbeweging worden de lichaamsvloeistoffen en energiestromen herinnerd aan hun oorspronkelijke vrije stroming, wat het zelfhelende vermogen van je lichaam activeert. Je zenuwstelsel komt tot rust waardoor er ruimte ontstaat,om te ervaren wat er binnen in je leeft en om te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft.

Polariteits massage
Een massage die gericht is op de energiebalans in je lichaam. De methode werkt in op de zeven belangrijkste energiecentra in je lichaam. Alles wat we denken, doen, voelen en waarnemen brengt verandering teweeg in onze energiehuishouding. Je wordt je bewust van de levensenergie die door je lichaam stroomt en de eventuele energieblokkades.