Voorjaarsmoe? Hoe je je winter-veren afschud en fit de lente invliegt!

Het is lente! En de lente geeft nieuwe energie. Maar voordat je hiervan echt kunt profiteren dien je eerst je lente fotooude, versleten winterkleed af te leggen. Hoe doe jij dat?

Voel je de vreugde van de lente al?

In de winter kom je tot inkeer. Alles staat op een lager pitje. Je stofwisseling vertraagt, je energieniveau neemt af. De geest van de lente heeft een hele andere kwaliteit: hij herinnert je aan de onbekommerde vreugde die jonge kinderen en dieren van nature hebben. Alles ontluikt! De dagen worden langer en de zon straalt sterker. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer dopamine en serotonine aanmaakt, waardoor je je blijer gaat voelen. Je krijgt zin om naar buiten te treden, letterlijk en figuurlijk.

 Wat doet de lente met je lichaam?

Toch laat de lente ook een ander gezicht zien. Veel mensen klagen over voorjaarsmoeheid, verkoudheid en een grieperig gevoel. Ook jij bent misschien niet helemaal fit, want ongemerkt heeft de winter een hoop van je gevraagd. Je weerstand is lager geworden door het gebrek aan licht en zon. Het is logisch dat je vermoeid en prikkelbaar bent, dat je concentratieproblemen hebt en een grote behoefte aan slaap. Als je nu zelf actief stappen zet, ben je het snelst van deze klachten af en kun je met een fris gemoed gaan genieten van de lente.

Zo kun je de lente een handje helpen

Wil jij de lente een handje helpen en je oude, versleten winterkleed afschudden? Ga dan de komende weken extra goed voor jezelf zorgen. Massage is daarbij een krachtig hulpmiddel. Dit gebeurt er tijdens een massagebehandeling:

 

 

 

  • Verkrampte en stijve spieren ontspannen zich en worden soepel.
  • Je bloedsomloop komt krachtig in beweging en er gaat meer zuurstof naar al je organen, zo ook je hersenen en je klierstelsel. Hierdoor ga je je beter voelen.
  • Je immuunsysteem krijgt een boost, griep en verkoudheid hebben minder vat op je.
  • Gevoelens van angst en stress nemen af doordat er weefselhormonen vrijkomen, zoals serotonine en oxytocine.
  • Je energie- en zenuwbanen worden aangeraakt. Hierdoor laat je diepgaand spanningen los en krijg je direct nieuwe energie. Je voelt je lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans waardoor je meer rust en ruimte gaat ervaren in jezelf

Tip-Een-Vriend-Korting

Het is heerlijk als zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van een helende holistische massage. Wijs jij iemand de weg naar Vathorst Massage? Dan ontvang jij eenmalig 10 euro korting op jouw volgende massagebehandeling. Klik op de volgende link: Info of afspraak maken

Hartelijke groet,      nog-kleiner

Fleur Span-Gaakeer

Vathorst Massage
Tijd nemen voor jezelf
Creëer balans en ervaar rust en ruimte

06-53160456
www.vathorstmassage.nl
https://www.facebook.com/www.vathorstmassage.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.