3 Dingen die je kunt doen als je veel ballen in de lucht houdt!

Herken je dat? Er komen er zoveel dingen op je pad waartegen je enthousiast ja hebt gezegd en ineens zie je een overvolle agenda in het verschiet.

Kijk ik naar mijzelf, dan zie ik dat gezegend ben met een liefdevolle man, twee sprankelende kinderen, fijne vrienden en familie. Met hart en ziel bied ik holistische massages aan in mijn praktijk Vathorst Massage. Daarbij start ik deze maand met twee opleidingen ‘Mens en Intuïtie’ en ‘School voor Zijnsoriëntatie’ plus een uitdagende training ‘Ondernemen vanuit Verbinden’.
Stuk voor stuk fantastische en inspirerende ballen om in de lucht te houden en tegelijkertijd een uitdaging om vitaal en gezond te blijven, de energie te behouden om de dingen te kunnen doen ik wil doen.

Wat mij echt ondersteunt en wellicht ook voor jouw kan werken zijn:

  1. Massage
    Een massage biedt de ruimte om even helemaal niets te moeten, een moment van ontvangen wat je nodig hebt. Het activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam. In deze vrije ruimte ontstaat helderheid over wat op dit moment belangrijk voor je is en wat niet, kortom welke bal even in de kast kan en welke in de lucht moet blijven. Je lichaam is een briljante raadgever in deze en kan iets heel anders vertellen dan je hoofd. Op deze manier creëer je steeds opnieuw een balans tussen je lichaam en geest.
  2. Wandelen
    Maak regelmatig een wandeling en laat je apparaten thuis; ben alleen bereikbaar voor je eigen innerlijke stem. Concentreer je op wat je om je heen ziet, hoor de geluiden om je heen, voel de lucht langs je huid strijken en proef de geur van buiten. Zet je zintuigen aan. Als vanzelf kom je tot rust en ben je gevoed met nieuwe energie.
  3. Mediteren
    Gun jezelf de tijd om stil te staan, te voelen hoe het met je is en waar je op uit bent vandaag. Observeer je gedachten met een liefdevolle aandacht, neem je ademhaling waar, maak contact met alle delen van je lichaam om zo tot in al je vezels wakker, open en zonder oordelen aan je dag te kunnen beginnen. Mediteren kan ook onder de douche of als je ontwaakt en de tijd neemt om je uit te rekken voor je opstaat, al is het vijf minuten per dag. Het begin is het halve werk; zo start je je dag in verbinding met jezelf en hoe fijn is dat!ballen-in-de-lucht

Comments are closed.