Laat je (aan)raken door holistische massage

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Als je op de juiste, respectvolle wijze wordt aangeraakt, voel je je lichaam en kom je in contact met jezelf. Dat gun ik iedereen. Daarom was ik zo blij dat ik, net als vele andere holistische masseurs in Nederland, op de Holos Nationale Massagedag op 24 juni mijn praktijk kon openen voor het geven van proefmassages. Zestien mensen schreven zich in voor een gratis stoel-, hoofd- of voetmassage. Die dag werkte ik op een fijne, centraal gelegen locatie: de behandelruimte bij kapsalon Geknipt voor jou!!! in Hart van Vathorst. Hier volgt een korte impressie.

Een negenjarig meisje

Mijn eerste klant was… een negenjarig meisje! Zij kwam in plaats van haar moeder, die ziek was. De ontwapenende jongedame was wel in voor een voetmassage. Wat ze het meest boeiend vond, was dat ieder deel van de voet in verbinding staat met andere delen van het lichaam. Ze vertelde heel open over haar leven en genoot van de aanrakingen. Een betere start van de dag had ik me niet kunnen wensen.

De handen van zijn moeder

Een meneer vertelde dat de aanrakingen hem deden denken aan de warme, zachte handen van zijn moeder. Het voelde meteen vertrouwd. Ook werd hij zich bewust van spanning in zijn rug, waarvan hij eerder niet wist dat die er zat.

Trillend op haar benen

Een mevrouw was te laat, maar wat bleek? Ze had op weg naar de praktijk een aanrijding gehad. Ze kwam toch, maar stond te trillen op haar benen. Een voorbeeld van hoe ons lichaam direct reageert op alles wat we meemaken. Laat je het trillen gebeuren en doorleef je op die manier de emoties, of stop je de ervaring snel weg en zet je de emoties vast? De aanraking was in ieder geval voor deze mevrouw meer dan welkom. Ze voelde wat de botsing in haar had losgemaakt: “Ik heb niet in de hand wat er gebeurt in mijn leven, maar ik kan zelf kiezen hoe ik ermee omga.” Dit inzicht maakte haar rustig.

Ronddwalen in gedachten

“Warm, zacht en kalmerend,” noemde een andere klant de aanrakingen. Doordat ik haar steeds vroeg haar aandacht terug te brengen naar de ademhaling, ging ze haar lijf beter voelen. Zo kwam ze in het hier en nu, in plaats van dat ze bleef ronddwalen in gedachten.

Twee vriendinnen

Twee vriendinnen bleken allebei hun eigen, unieke verhaal te hebben. De een maakte een moeilijke tijd door, mede omdat bij haar man de ziekte ALS was geconstateerd. De hoofdmassage zorgde ervoor dat ze zich kon ontspannen. Haar vriendin had bijna twintig jaar voor haar zieke moeder gezorgd, daarnaast zestig uur in de week gewerkt en een gezin draaiende gehouden. “Verlichtend,” zo voelde voor haar de voetmassage. “Het wordt nu tijd om ruimte te nemen voor mijzelf.” Een prachtig nieuw begin.

Jonge vrouw in een rolstoel

Veel indruk op mij maakte een jonge vrouw in een rolstoel. Samen gingen we in afstemming de aanraking tegemoet. Dat ze beide kanten van haar hoofd tegelijk kon voelen doordat ik mijn handen daar legde, was nieuw voor haar. De aandachtige aanraking bracht ontspanning. En ze genoot!

Thuis bij jezelf

Een dame merkte dankzij de massage op dat ze zich gejaagd voelde. Uiteindelijk voelde ze meer rust in haar lijf neerdalen. “Alsof ik weer thuis ben aangekomen. Thuis bij mezelf.”

Vanaf 1 september: kennismakingsmassages met korting

Wat een mooie dag was het. Zestien bijzondere mensen heb ik ontmoet, met ieder een eigen reactie op de aanrakingen. Ik voel me bevoorrecht dat ik het vak van holistisch masseur mag uitoefenen.

Wil jij ook weten wat de aanrakingen van holistische massage voor jou kunnen betekenen? Vanaf 1 september geef ik iedere maandagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur massagebehandelingen in Hart van Vathorst bij Geknipt voor jou!!! Nieuwe klanten* profiteren tot 1 november 2017 van 20 euro korting. Wil je je opgeven? Stuur dan een mail naar info@vathorstmassage.nl. Schrijf in die mail op welke maandagavond je wilt komen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

(*mensen die ik nog nooit gemasseerd heb)

Comments are closed.