Doe uw personeel een stoelmassage cadeau

Laatsluister-naar-het-fluisteren-van-je-lijft werden wij, Fleur en Jolanda van Bedrijfsmassage Midden Nederland, gebeld door een klant die een wel héél bijzondere massageopdracht voor ons had. De directeur van een bedrijf dat sportieve fietsen verkocht aan sportwinkels, wilde ons een dag lang inhuren om zijn werknemers een hart onder de riem te steken. Omdat er een grote achterstand was op het gebied van klachten- en vragenafhandeling, werd er een ‘werkmarathon’ georganiseerd. Het personeel zou een extra lange werkdag voor de boeg hebben. Om het leuk te houden regelde de werkgever voor iedereen een lekker ontbijtje, een lunch en een rijkelijk diner. En per persoon een gratis stoelmassage om de moed erin te houden. Geweldig!

Dat werd hard werken…

Op de Dag van de Waarheid stonden wij al vroeg met onze massagestoelen en oliën bij het bedrijf voor de deur. Het gonsde er van de bedrijvigheid: de werknemers zaten in een lange rij met headphones op achter hun computers en waren druk, druk, druk. Een enkeling keek even op van zijn werk toen wij binnenkwamen. Wij zagen al meteen dat de hoofdmoot van het personeel bestond uit knappe, sportieve mannen met flinke fietskuiten. Dat werd hard werken voor ons.

Wazige blik

Na onszelf geïnstalleerd te hebben op de kop van de grote, lange ruimte waar de bureaus stonden, waren we er helemaal klaar voor. Maar de mannen blijkbaar nog niet, want iedereen bleef in eerste instantie druk bezig, verdiept in het werk. Met een beetje aanmoediging van onze kant wisten we de eerste schuchtere kerels op de massagestoelen te lokken. Onwennig namen ze plaats, eigenlijk niet goed wetende wat ze overkwam. Maar toen ze eenmaal lekker zaten en onze handen op hun gespannen spieren voelden neerdalen, trad rap de weldadige ontspanning in. Na twintig minuten kneden en duwen, was aan de wazige blik van de heren te zien dat ze weer helemaal tot zichzelf waren gekomen. Onwillig klommen ze van de stoelen af, om een beetje gedesoriënteerd naar hun computerschermen terug te slenteren en vitaal weer aan het werk te gaan, ons dankbaar achterlatend. Dankbaar dat wij dit voor ze hadden kunnen doen.

Zelfs de weigeraars kregen we blij

positieve-mindset Na een tijdje hadden we alle redelijk makkelijk over te halen mannen wel gehad. Nu volgde de moeilijkste klus, want er was een behoorlijke groep die nog geen stoelmassage had ontvangen. Deze kerels weigerden beleefd, zeiden dat ze te druk waren of gebeld zouden worden, en dus niet naar de stoelen konden komen. Wij keken elkaar samenzweerderig aan. Het werd tijd om onze ‘verleidingskunsten’ uit de kast te halen. We stapten persoonlijk op de massageweigeraars af en werden een klein beetje dwingend. Het hielp als we met de buurman van de nukkige harde werker afspraken dat hij even twintig minuten lang de telefoon in de gaten zou houden, mocht er een klant bellen. Hadden we de onwillige man dan eenmaal zuchtend op de stoel, dan voelden we de stramme spieren eerst zeggen: “Dit vind ik niks.” Maar er bleek geen weg meer terug… en ook deze heren werden al gauw als was in onze handen. Soezerig stapten ze even later van de stoel, helemaal opgeladen en blij.

Productieve en geinige dag

Wat was dit een succes, zeg! Mede dankzij de stoelmassages werd de werkmarathon een productieve en tegelijkertijd geinige dag. Kers op de taart: een van de mannen die eerst absoluut niet op de stoel wilde komen zei na afloop: “Mijn vrouw gaat niet geloven dat ik dit gedaan heb en dat ik het nog lekker vond ook.”

Stoelmassage cadeau doen aan uw personeel?stoelmassage

Moe en voldaan gingen we die avond naar huis. We zeiden tegen elkaar hoe geweldig we het vonden dat een bedrijf zoiets deed voor zijn werknemers. Ook hadden we duidelijk gezien dat het mes aan twee kanten sneed. De dag werd leuk en het personeel was tevreden, én bleef hard aan het werk. Bedrijfsmassage inzetten is een slimme en effectieve manier om de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers op peil te helpen houden. Bovendien zijn mensen bereid iets extra’s van zichzelf te geven als ze voelen dat er door de baas goed voor ze gezorgd wordt.

Wilt u ook eens stoelmassages laten geven binnen uw bedrijf? Kijk dan voor meer informatie op www.bedrijfsmassagemiddennederland.nl      Vitaliteit binnen handbereik.

U kunt ook direct bellen met Jolanda (06-26248582) of met Fleur (06-53160456) van Bedrijfsmassage Midden Nederland.

Comments are closed.